09 Eylül 2019
Türkiye'de sofralık zeytin ve zeytinyağ üretiminin merkezi Akhisar, ürünlerini dünyaya tanıtıyor.
Gıda sektörünün en büyük buluşma noktası olan 27. Uluslararası Gıda Ürünleri ve Teknolojileri Fuarı-WorldFood, kapılarını açtı. Fuar dört gün boyunca 45 ülkeden 500 katılımcı ve 20 bin ziyaretçi ağırlayacak. Fuarın ilk gününde ise Akhisat Ticaret Borsası ile Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası'nın (ATSO) birlikte açtığı stand ilgi gördü.
27. WorldFood İstanbul, TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde ziyaretçilerine kapılarını açtı. Fuarı destekleyen İstanbul Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamülleri İhracatçıları Birliği (İHBİR) Başkanı Haluk Okutur ve Ev Dışı Tüketim Tedarikçileri Derneği (ETÜDER) Başkanı Melih Şahinöz, Akhisar Ticaret Borsası ile ATSO'nun güçbirliğinde açılan standı ziyaret etti. 14 milyon zeytin ağacı ile üretim açısından başkent konumunda olan Akhisar ve ürünlerini tanıtıldığı stand fuar süresince ziyaretçi akınına uğradı.
“ÜRETİCİ EMEĞİNİN KARŞILIĞINI ALMALI”
Akhisar Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Alper Alhat, fuarların sektördeki yenilikleri öğrenmek, yeni ürünler keşfetmek ve iş ağını büyütmek için köprü görevi gördüğünü vurgulayarak “Akhisarlı üreticiler, ürünlerine gözü gibi bakıyor. Sağlık deposu olan zeytin ve zeytinyağını en kaliteli şekilde tüketicilere ulaştırmak için gecesini gündüzüne katarak çalışıyor” dedi. Üreticilerine emeklerinin karşılığını vermenin tek yolunun tanıtım ve dolayısıyla tüketimi arttırmak olduğunu vurgulayan Alhat “Fuarlar da sektördeki önemli kişilerle bağlantı kurulması için en ideal ortam. Bu yüzden buradayız” diye konuştu.
İHBİR Başkanı Haluk Okutur ile ETÜDER Başkanı Melih Şahinöz, Akhisar standını ziyaret etti. İHBİR Başkanı Okutur, katılımları nedeniyle ATSO Başkan Dr. Mehmet Ulusoy'a ve Akhisar Ticaret Borsası adına da Alper Alhat'a plaket verdi. ATSO Başkanı Dr. Mehmet Ulusoy, fuarın yabancı firmaların Türk gıda sektörünü keşfetmesi açısından önemli bir fuar olduğunu vurguladı. Türkiye’de iç piyasaya ve ihracata yetecek kadar zeytinyağı üretimi yapılabileceğini belirten Dr. Ulusoy “Akhisar, Türkiye’yi zeytin ve zeytinyağı üretiminde dünyada en üst sıralara yerleşebilecek potansiyele sahip” dedi. Dr. Ulusoy sözlerine şöyle devam etti: “Bu hedef yağ ithal ederek değil, marka yaratarak gerçekleşir. Akhisar da zeytin ve zeyinyağında bir marka. Biz de fuarlar sayesinde içerde ve dışarıda çiftçimizin ürettiği ürünleri tanıtarak, ülkemize katkı sağlamaya devam edeceğiz”
<galeri>475cfa</galeri>