16 Ağustos 2013
31 Ekim 2013
|
|
14:00-18:00
|
Otele Giriş ve Kongre Kayıt
|
18:00-19:30
|
Açılış Kokteyli
|
01 Kasım 2013
|
|
AÇILIŞ OTURUMU
|
|
09.00-09.10
|
Yum-Bir Sine Vizyon Gösterimi
|
09.10-09.30
|
Derya Pala - Yum-Bir Yönetim Kurulu Başkanı
|
09.30-11.00
|
Protokol Konuşmaları (Bakanlık, Meslek Odaları, Sektör Dernekleri)
|
11.00-11.30
|
Stand Açılışı ve Kahve Arası
|
I. OTURUM: YUMURTA ÜRETİMİ VE TİCARETİ
Moderatör: |
|
11.30-11.45
|
Türkiye Yumurta Üretimi ve Ticareti -
Dr. Hüseyin Sungur - Yum-Bir Genel Sekreteri |
11.45-12.15
|
Dünya Yumurta Üretimi ve Ticareti
Prof.Dr. Hans-Wilhelm Windhorst - Sciene and Information Centre for Sustainable Poultry Production University of Vechta |
12.15-12.30
|
Soru-Cevap
|
12.30- 14.00
|
Öğle Yemeği
|
II. OTURUM: SÜRDÜRÜLEBİLİR ÜRETİM
Moderatör: Dr. Nihat Pakdil |
|
13:30-13:50
|
Yem Hammaddelerinin Geleceği
ANC'nin sağlayacağı konuşmacı |
13:50-14:10
|
Sürü Sağlığı ve Biyogüvenlik
Vet.Hek. Kağan Çubukçu - Sanita Sağlık Ürünleri A.Ş. |
14:10-14:30
|
Hayvan Sağlığı Sektörü; Kanatlı Sağlığı, Verimliliği, Refahı ve Gıda Güvenliğine Etkileri
Vet.Hek. İsmail Özdemir - VİSAD Yönetim Kurulu Üyesi |
14:30-14:50
|
Dünyadaki Yaygın Tavuk Hastalıkları ve Oluşturduğu Ekonomik Kayıplar
MSD'nin önereceği konuşmacı |
14:50-15:10
|
Soru-Cevap
|
15.10-15:30
|
Kahve Arası
|
III. OTURUM: YUMURTADA MARKA DEĞERİ OLUŞTURMA
Moderatör: Prof.Dr. Ali Atıf Bir |
|
15:30-16:15
|
Prof.Dr. Ali Atıf Bir
|
16:15-16:30
|
Yumurta Marka mı Olur?
Zeki Baronak - Eggy Pazarlama Tarım ve Hayvancılık Tic.Ltd.Şti. |
16:30-16:45
|
Flotty:Marka Vaadini Yerine Getirmeli
Cengiz Gülmez - Flotty-Umut Tavukçuluk San.Tic.A.Ş. |
16:45-17:00
|
Soru-Cevap
|
02 Kasım 2013
|
|
I. OTURUM: KÜMES ATIKLARININ DEĞERLENDİRİLMESİ
Moderatör: |
|
09:00-09:30
|
Yumurta Tavuğu Dışkıları Sorununun Çözümünde Akılcı Bir Yaklaşım: Organik Gübre Elde Edilmesi
Prof. Dr. Cihat Kütük- A. Ü. Ziraat Fakültesi |
09:30-10:00
|
Tavuk Dışkılarından Enerji ve Organik Gübre Üretimi
Prof.Dr. Sacit Başol- ODTÜ |
10:00-10:30
|
Yumurta Tavukçuluğunun Çevresel Etkilerinin Değerlendirilmesi
Ayla Küçük - T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Gıda Tarım Yatırımları Şube Müdürü |
10:30-10:45
|
Soru-Cevap
|
10.45-11.00
|
Kahve Arası
|
II. OTURUM: ÜRETİMDEN TÜKETİME YUMURTA MEVZUATI
Moderatör: Metin Akman |
|
11:00-12:20
|
Gelecek Gençlerin, Gelecek Birlik ile Gelecek - Genç Hukukçuların Ulusal ve Diğer Ülke Mevzuatlarını Karşılaştırarak Tartışması
*Saklama Koşulları ve Tedarik Zinciri *Bütüncül Gıda Güvenliği Yaklaşımı *Hayvan Refahı / Salmonella'ya Karşı Önlemler / Denetim ve Etkinlik |
12:20-12:30
|
Soru-Cevap
|
12:30-13:30
|
Öğle Yemeği
|
III. OTURUM: YUMURTA VE SAĞLIK
Moderatör: Prof. Dr. Mustafa Tayyar |
|
13:30-14:00
|
Prof. Dr. Mustafa Tayyar
|
14:00-14:30
|
Yumurtanın Beslenmedeki Yeri
Dilara Koçak |
14:30-15:00
|
Bu Yumurtayı Nasıl Kırmalı?
Metin Akman - Anako Yumurta ve Ürünleri Gıda San. A.Ş. |
15:00-15:10
|
Soru-Cevap
|
15:10-15:30
|
Kahve Arası
|
|